Ga naar de inhoud

Onderhandelen over je transitievergoeding

Wist je dat je vaak kan onderhandelen over de transitievergoeding? Met de juiste argumenten is er vaak (veel) meer mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om zelf de onderhandelen over een hogere vergoeding, maar je kan daar ook professionele hulp bij inschakelen.

Hoe krijg ik een hogere transitievergoeding

Je krijgt een hogere transitievergoeding door hierover te onderhandelen met je werkgever. Vind je dat spannend? Of heb je het idee dat je er zelf niet het maximale uit kan halen? Neem dan vandaag nog contact met mij op.

Hoe moet je onderhandelen over de transitievergoeding

De transitievergoeding is eigenlijk altijd onderdeel van een vaststellingsovereenkomst (of beëindigingsvoorstel). Heb je nog niets op papier, dan is het belangrijk dat je een concept vaststellingsovereenkomst vraagt. Die kan je dan laten controleren. Vervolgens kan je argumenten bedenken voor een hogere transitievergoeding. Heb je bijvoorbeeld altijd goede beoordelingen gehad? Heeft de werkgever eigenlijk geen goede reden om jou te ontslaan? Dan is er vaak ruimte voor een hogere vergoeding. Je kunt die argumenten zelf op papier zetten, maar dat maakt meestal niet zoveel indruk. Je kan je beter professioneel laten bijstaan. Dat zorgt er vaak voor dat werkgevers bereid zijn om de ontslagvergoeding te verhogen.