Ga naar de inhoud

Maximale transitievergoeding 2023: € 89.000

Maximale transitievergoeding 2023 naar € 89.000

In 2023 bedraagt de maximale transitievergoeding € 89.000. Is jouw jaarsalaris hoger dan €89.000? Dan geldt jouw jaarsalaris als maximum. Dit heeft de Rijksoverheid bepaald.

Welke transitievergoeding geldt dan voor jou? Dat lees je op deze pagina.

Ontslag = transitievergoeding (of ontslagvergoeding)

Krijg jij te maken met ontslag? Dat is een spannende situatie. Als je ontslagen wordt, dan wil je graag de maximale ontslagvergoeding. Of op zijn minst de wettelijke transitievergoeding. Op deze pagina vertel ik je hier meer over.

Hoe hoog is mijn transitievergoeding in 2023?

Jouw transitievergoeding bereken je in 2023 met de formule: 1/3e bruto maandsalaris x aantal dienstjaren.

Maandsalaris
Als eerste moet je bekijken wat jouw maandsalaris is. Dat bestaat uit het vaste maandsalaris en het vakantiegeld. Krijg je ook nog een 13e maand, ploegentoeslag, onregelmatigheidstoeslag, provisie en/of een bonus? Dan tellen die bedragen meestal ook mee.

Dienstjaren
Reken uit hoe lang je al werkt voor je werkgever. Ook de tijd dat je via het uitzendbureau hebt gewerkt telt mee. Voor de berekening telt iedere dag mee, dus niet alleen hele dienstjaren.

Vind je het lastig of wil je hulp?
De berekening van de transitievergoeding kan best lastig zijn als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Het is wel belangrijk dat het goed gebeurt, anders loop je geld mis. Ik zie de berekening vaak fout gaan. Hulp nodig? Maak dan gebruik van mijn gratis berekening van jouw transitievergoeding.

De maximale transitievergoeding is per 1 januari 2023 €89.000 bruto. Dat valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. In 2022 was de maximale transitievergoeding € 86.000 bruto.

Wanneer jij recht hebt op de transitievergoeding

Je hebt recht op de transitievergoeding als je:

  • ontslag krijgt via een vaststellingsovereenkomst;
  • het UWV een ontslagvergunning geeft aan je werkgever;
  • de kantonrechter een einde maakt aan de arbeidsovereenkomst;
  • je tijdelijke arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt;

En wanneer krijg je dan geen transitievergoeding?
Als je zelf ontslag neemt of ontslag op staande voet krijgt, dan heb je geen recht op een transitievergoeding.

Tip: de transitievergoeding is niet verplicht in een vso. In de praktijk wordt deze vergoeding wel vaak opgenomen. Er valt ook over te onderhandelen, zonder dat er een maximum geldt. Mooi toch? je kan ook mij laten onderhandelen.

Rekenvoorbeeld transitievergoeding 2023

Met het volgende rekenvoorbeeld zie je hoe je de transitievergoeding kan berekenen:

Bas is 12 jaar, 5 maanden en 23 dagen in dienst en verdient €2.500,- bruto per maand inclusief vakantiegeld. De transitievergoeding bereken je dan als volgt:

12 jaar (12 x (1/3 x 2.500)) = €10.000
5 maanden (5/12 x 1/3 x 2.500) = € 347,22
23 dagen x (23/365 x 1/3 x 2.500) = €52,51
De transitievergoeding bedraagt dan € 10.399,73.

Wil je een hogere vergoeding?

Wil je een hogere transitievergoeding? Dat snap ik. Er valt bijna altijd te onderhandelen over een hogere ontslagvergoeding. Ik onderhandel dagelijks voor werknemers over hun transitievergoeding. En met succes. Het lukt mij bijna altijd om een (fors) hogere ontslagvergoeding te onderhandelen. De werkgever betaalt vrijwel altijd mijn kosten. Je leest er meer over op de pagina onderhandelen.

Ik ben zeer tevreden over de geleverde dienst door Randy. Nadat hij eerst een uitgebreide gratis check heeft uitgevoerd, besloten met hem verder te gaan. Hij communiceert helder en komt zijn afspraken na. Daarnaast vind ik het handig dat hij veel zaken buiten kantooruren regelt. Ik hoop je voorlopig niet meer nodig te hebben maar als het ooit weer zover komt weet ik je te vinden. – Ronald

Benieuwd naar ervaringen van meer werknemers? Check dan snel de reviews op mijn andere site: www.de-vaststellingsovereenkomst.nl!

Ik ben Randy, jouw specialist.

Randy Houwertjes

Ik ben Randy, gespecialiseerd in ontslagrecht. Ik help al jaren werknemers met hun vaststellingsovereenkomst. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel of stuur mij een WhatsApp op 0615536231. Ik ben 7 dagen in de week bereikbaar voor jou.

Krijg vandaag nog een gratis check

Vinkje


Schakel mijn hulp vandaag nog in voor een gratis check van jouw vaststellingsovereenkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *